Våren börjar på allvar visa sig i Stockholm. Solen lyser upp ett annars väldigt grått Slussen som är mitt i sin massiva ombyggnad när jag letar mig fram till det lite undangömda ART:ERY-kontoret beläget i gamla Decibel Studios.
I hiphop-världen, speciellt i staterna, är det inte helt ovanligt att göra hela projekt med bara en producent. Men i Sverige så tror jag inte riktigt det är någon som har gjort det i den utsträckning som du har gjort med dina tre EP:s. Hur kommer det sig att det blev så? 
– Haha, det kanske kommer lite undermedvetet. Efter man hört alla de där DJ-tagsen på mixtape och diverse freestyles. Men det har väl mer att göra med att när man jobbar med producenter så är det aldrig att man bara gör en låt. Så till slut står man där med ett gäng låtar och man ska komma på ett namn till EP:n. Då känns det nice att ge dem kredd. Producenter får oftast för lite av kredden, de gör ju liksom en stor del av arbetet. Sedan är det kul att de fick så pass mycket buzz i och med EP-namnen.

Läs hela intervjun på HYMN.se
Back to Top